Våra destinationer

På promenadavstånd finns våra tre unika hotell med snart hundraårig historia. Dalaromantiska Klockargården, familjevänliga Gyllene Hornet och smakfulla Villa Långbers. Till Tällberg har författare, konstnärer och tänkare sökt sig under en längre tid för att samla inspiration, för att njuta av utsikten och för att koppla av. Välkommen du också att uppleva denna unika plats i Dalarna. 

Villa Långbers entré sommar.

Villa Långbers

På toppen av Tällberg, med milsvid utsikt över Siljan, hittar du vårt äldsta hotell som grundades av systrarna Elsa och Wilma Långbers 1936. Idag är hotellet vårt mest moderna med färgstarka designmöbler. Vi kan skryta över hotellets restaurang som vi satsar stort på, där köksmästare Jakob Mathiasson ständigt skapar nya lekfulla rätter tillsammans med sitt team. Tack vare att vi aktivt väljer lokala leverantörer är vi stolta medlemmar i nätverket Taste of Dalarna. Varma sommarkvällar uppskattar våra gäster att ta fördrinken på den stora verandan, njuta av skön loungemusik och det goda sällskapet. Vi älskar att arrangera exklusiva möten och romantiska bröllop. 

villalangbers.se

Gyllene Hornet pool.

Gyllene Hornet

Vårt familjevänliga aktivitetshotell som passar för dig som som gärna inleder dagen med ett dopp i poolen innan äventyret och utflykterna startar. Hotellets historia tar sin början under 1950-talet då det öppnade som semesterresort för Postenanställda. Här samlas sällskap med flera generationer för att umgås i våra rymliga salonger. I restaurangen serveras stundtals stor buffé med välkända rätter. Hotellet är certifierat inom Outdoor Qualified som cykelvänligt boende eftersom vi erbjuder både cykeltvätt, förvaring och kunskap om cykelleder i Dalarna. 

gyllenehornet.se

Klockargården utomhus sommar.

Klockargården

Vår romantiska dalagård med en rad genuina timmerbyggnader, centralt beläget i Tällberg. Här kan du uppleva delar av Dalarnas historia och sova gott i unika rum. Hotellverksamheten kom igång 1959, inledningsvis som en kursgård för hantverkare. Sommartid fylls delar av gården med hantverkare som slöjdar och säljer egenproducerat smide, textil och keramik med mera. I Kafé Bagarstugan som ligger intill Hantverksgården serveras klassiskt fika och lokalproducerad glass. I restaurangen serveras välkända rätter lagade från grunden. Förutom att vi arrangerar konferenser och större möten är vi en av Dalarnas största nöjesarrangörer med ett 30-tal konserter varje höst och vår. 

klockargarden.com

Dalmål Kafé & Hantverk exteriör.

Dalmål Kafé & Hantverk

Vårt populära utflyktsmål för gofika, en tur i butiken som erbjuder både inredning och hantverk samt för en promenad i vackra Tällberg. Här serveras klassiska våfflor med sylt eller räkor och kanske ett glas vin för dig som önskar. Sommartid erbjuds vedugnsbakade pizzor i trädgården och vacker vy över Siljan från terrassen. 

dalmal.se